Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Despre mine

Să fii mamă sau tată nu-i deloc ușor și acest lucru stă la baza motivului pentru care am ales să lucrez cu părinții care au ajuns la epuizare din dorința de a fi părinți cât mai buni pentru copilul lor.

Cea mai importantă parte a dezvoltării mele ca om, ca cine sunt astăzi, a început în momentul în care am rămas gravidă și când am născut-o pe Amina. Am simțit cu adevărat ca fiind un prag decisiv al maturizării mele.

Primele luni de acomodare cu copilul au fost încărcate emoțional puternic, aveam zile când treceam de la recunoștința la atacuri de panica pentru că nu mă regăseam în noul rol sau mă speria.

Prin Burnout parental am trecut și eu, și sigur și soțul meu, după numai câteva luni după ce am născut-o pe Amina. La 5 luni fetița noastră a primit un diagnostic care îi dădea șanse de supraviețuire minime. Trăiam o stare permanentă de neputință.

Toate acestea au cântărit greu in defavoarea stării mele psihice, așa că starea de Burnout s-a accentuat. Mă simțeam copleșită. Cât am stat în spital cu Amina, am urmat cu psihologul spitalului câteva ședințe de EMDR pentru a mă mai pune pe picioare.

EMDR (Desensibilizare și Reprocesare prin Mișcări Oculare) este o formă de terapie a traumei care ajută la integrarea evenimentelor traumatice și reduce simptomele cauze de astfel de experiențe.

Ședințele au funcționat cât de bine se putea în situația de criză în care mă aflam. Am decis atunci că voi face și eu această specializare pentru clienții mei, iar astăzi pot spune că folosesc această tehnică extrem de eficientă cu mai bine de jumătate dintre ei.

Toate experiențele și-au spus cuvântul asupra mea, asupra viziunii mele despre lume, asupra relației de cuplu și asupra relației cu fiica mea.

Spre marea noastră bucurie, după aproape 9 luni de tratamente fiica noastră s-a facut bine, a început să își miște piciorușele după fiecare cură de chimioterapie, iar viața parcă a început din nou să prindă alte culori și forme pentru mine.

Atunci am decis ca este momentul să mă duc în direcția pe care viața mi-o dictase și anume de a oferi din informațiile pe care le-am obținut, din tot ceea ce am învățat și trăit.

Burnoutul, deși nu este încă considerat o tulburare, ci doar un sindrom, este destul de asemănător cu oricare altă situație traumatizantă. Se întâmplă atunci când resursele noastre personale sunt mai mici decât factorii de risc sau de stres.

În Burnout-ul parental nu ne întâlnim decât în cazuri speciale cu experiențe vitale, în rest ele sunt evenimente sau experiențe de stres cronic, micro-traumatizări zilnice.

Tot ceea ce fac și știu astăzi, tot ceea ce le ofer clienților mei, părinților, este pentru că am fost și eu acolo și am testat pe mine și știu că funcționează, dau rezultate și aduc liniște, echilibru și energie de viață.

Burnoutul, deși nu este încă considerat o tulburare, ci doar un sindrom, este destul de asemănător cu oricare altă situație traumatizantă. Se întâmplă atunci când resursele noastre personale sunt mai mici decât factorii de risc sau de stres.

Peste experiențele mele de viață, am suprapus studiul și acreditările:

Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale și Psihologie Clinică

Deși nu lucrez cu diagnostice în cabinet, mă ajuta să fiu atentă la caracteristicile psihicului fiecărei persoane cu care interacționez și cum acestea pot fi potențate sau adresate în vederea schimbării

 

Formare în Psihoterapie integrativă

Această formare îmi oferă perspectiva unei abordări holistice având în tolbă instrumente experențiale din fiecare școală terapeutică

 

Formare în Psihoterapia cognitiv-comportamentală

Îmi aduce structură și claritate în conceptualizarea cazurilor clienților și mă ajută să ofer răspuns la nevoile presante într-un timp mai scurt

 

Formare în terapia EMDR

Aici focusul este către evenimente dificile, amintiri problematice și intruzive sau către credințe dezadaptative formate în urma experiențelor de viață traumatizante

În formare în Psihoterapia integrativă a traumei

Am informațiile și practica necesare pentru a aborda clienți cu istoric dificil, știind să lucrez cu blândețe și înțelegere pentru suferința lor:

– abordare buttom-up și top-down

– strategii corporale

–  EMDR

– terapie contextual modulară unde în doar 6 ședințe pot aborda o dificultate și îmi pot asigura clientul că va vedea o îmbunătățire considerabilă

 

Specializare în  burnout parental

 

Formare în psihoterapia de cuplu

 

În formare în IOPT – constelații ale intenției – metoda de lucru profundă cu părți din psihic pentru a găsi răspunsuri și acolo unde amintirile nu mai ajută

Am aproximativ 2000 de ore lucrate în dezvoltarea mea personala în terapie individuală și de grup

Misiunea mea este să îi ajut pe părinți să fie mai bine în rolul de părinte și să evite epuizarea, să își facă viața mai ușoară prin a renunța la bagajele momentelor grele și traumatizante din viata lor.

Te ghidez spre o relație de cuplu împlinitoare, care să îți ofere ocazia să trăiești iubirea matură care este atât de vindecătoare.