Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

De când ești mama, parcă te-ai pierdut pe tine…

La epuizare ajungi tocmai pentru că vrei să fii un părinte cât mai bun. Să oferi iubire, timp, lucruri. Și nu știi cum, dar fiecare zi a devenit o luptă. Poate îți spui chiar, în secret, că ești o mamă rea. Nu ești rea. Ești doar obosită. Lucrez cu părinți ca tine tocmai pentru că și eu am fost unde ești tu acum.

Dacă nu deveneam mamă, azi n-aș fi fost psihoterapeut de burnout parental

Când am născut-o pe Amina, am trecut un prag decisiv în maturizarea mea, în cine sunt azi ca om.

În primele luni treceam de la recunoștința la atacuri de panică, pentru că nu mă regăseam în noul rol sau mă speria.

Burnoutul parental a început și pentru mine, și pentru soțul meu, când Amina a primit un diagnostic care îi dădea șanse minime de supraviețuire.

Trăiam o stare permanentă de neputință. Zilele treceau ca-n ceață, închisă într-o cameră de spital.

Spre marea noastră bucurie, după aproape 9 luni de tratament, fiica noastră s-a făcut bine. Cu fiecare cură de chimioterapie își mișca mai mult piciorușele.

Lumea mea a început din nou să prindă culori și forme.

Burnoutul este un sindrom care apare atunci când resursele noastre personale sunt mai mici decât factorii de risc sau de stres

Burnoutul parental și-a pus amprenta adânc asupra viziunii mele despre lume, asupra relației mele de cuplu și cu fiica mea.

Așa că am hotărât să mă duc în direcția pe care viața mi-o dictase — să dau mai departe din tot ceea ce am învățat și trăit.

Burnoutul parental nu se întâmplă numai în situații grele de viață

Poți intra în burnout și prin stres cronic sau micro-traumatizări zilnice

Am lucrat, vorbit și primit mesaje de la mii de femei din România care se zbat singure, la risc de burnout-ul parental.
Dacă bănuiești că e și cazul tău, răspunde la întrebările din chestionar și fă primul pas spre vindecare.

Peste experiența mea de viață cu burnout-ul, am așezat studiul, acreditările și peste 2000 de ore de formare personală.

Tot ceea ce fac astăzi, tot ce ofer clienților mei – părinților – am aprofundat și testat pe mine și știu că funcționează. Aduce liniște, echilibru și energie de viață.

Master Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale și Psihologie Clinică

Burnout-ul poate coexista și cu alte manifestări clinice. Sunt pregătită să înțeleg dacă persoana din fața mea are nevoie și de alt tip de sprijin decât cel pe care îl ofer eu.

Formare în Psihoterapie Integrativă

Am la dispoziție instrumente cu care să ajungem ușor la emoții și să stăm cu ele, pentru a ne elibera și vindeca.

Formare în Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală

Aduce structură și claritate și îi ajută pe clienții mei să găsească răspuns la nevoile presante într-un timp mai scurt.

Formare în terapia EMDR Desensibilizare și Reprocesare prin Mișcări Oculare

Foarte potrivită pentru evenimente dificile cum ar fi o naștere traumatizantă, sau un accident. Pot fi amintiri despre abuzuri din propriile relații. Sau credințe și comportamente acum nefolositoare, dar pe care le avem în urma unor traume și la care vrem să renunțăm.

În formare în Psihoterapia Integrativă a Traumei

Mai multe tehnici laolaltă, prin care clienții cu istoric dificil pot vedea o îmbunătățire considerabilă în subiectul ales în 6 ședințe: abordare buttom-up și top-down, strategii corporale, EMDR, terapie contextual modulară.

Specializare în burnout parental

Fac foarte rapid distincția dintre burnout parental și depresie sau alte tulburări și am o abordare care aduce rezultate rapid, individual sau în grup.

Formare în psihoterapia de cuplu

Fiecare cuplu trece printr-o dezvoltare în etape, cu puncte critice. Multe dintre ele nu pot fi depășite niciodată fără efortul depus în terapie. Ghidez cupluri spre vindecare autentică și descoperirea iubirii mature.

În formare în IOPT Teoria Psihotraumei Orientată spre Identitate prin Metoda Intenției

Este o metodă puternică de lucru, pentru cei experimentați în terapie. Lucrăm în profunzime cu părți din psihic unde găsim răspunsurile când amintirile nu mai ajută. Putem lucra și individual, și în grup.

Misiunea mea este să te ajut să fii mai bine în rolul tău de părinte, fără să te epuizezi. Cu mine, poți să renunți la bagajul de traumă din viața ta.

Alina m-a ajutat sa observ unde greșesc de consum atât de multă energie și ajung sa fiu epuizata imediat. M-a învățat sa lucrez cu mine, sa trec peste anumite răni emoționale. M-a ajutat și mi-a dat idei despre cum as putea folosi timpul doar pentru mine - zilnic, câteva zeci de minute sa fie doar ale mele!

Madalina

Am început să vorbesc public despre burnout după ce am primit, în 2021, la o singură postare din social media, foarte multe comentarii din partea mamelor. Toate se confruntau cu vinovăția și oboseala în tăcere. Am pornit un sondaj la care au răspuns peste 1300 de femei. Mai mult de jumătate dintre ele erau la risc de burnout parental.

Poveștile lor m-au încurajat să încep o conversație publică despre epuizarea părinților, cu sprijinul multor voci din dezvoltare personală, podcasturi și influenceri.

Așa a început Out din Burnout Parental, o campanie despre și pentru părinți care se luptă cu epuizarea. Pentru că până când nu rupem tăcerea despre burnout-ul parental, nu putem începe vindecarea.

Burnout-ul parental este un sindrom definit, studiat și tratat după metodologii elaborate de International Investigation of Parental Burnout –  IIPB, un consorțiu de 172 universități din 42 de țări, printre care și România. Mai multe despre sondajul făcut de mine între 2021-2022 poți citi aici.

/* ]]> */